آموزش نصب کولر گازی و نکات مهم آن
آموزش نصب کولر گازی و نکات مهم آن یک مطلب کاربردی پارس بوش می باشد و شما با مطالعه کامل و مشاهده تصاویر این مقاله به صورت کامل با مراحل نصب کولر گازی و نکات مهمی که باید در زمان نصب به آنها دقت شود ، آشنا خواهید شد .
کولر گازی یکی از بهترین گزینه ها برای خنک نگه داشتن محیط خود در روز های گرم تابستانی می باشد . کولر گازی های دیواری مانند داکت اسپلیت ها بدون کانال کشی می باشند و شما تنها چیزی که نیاز دارید نصب یونیت خارجی یا کندانسور در محیط بیرون و نصب اپراتور یا یونیت داخلی در داخل محیط می باشد و کابل برق را به آنها متصل کرده و یونیت ها را توسط لوله مسی به یکدیگر متصل نمایید . البته این نکته را در نظر بگیرید که بهتر است برای نصب کولر گازی خود یک فرد حرفه ای و نصاب را استخدام نمایید تا کار به صورت حرفه ای تر و بهتر انجام گردد . اما اگر تا حدودی در زمینه نصب لوازم خانگی تخصص دارید و لوازم لازم را نیز در اختیار دارید ، با کمک این مقاله مراحل نصب را یاد خواهید گرفت .
مرحله اول : تعیین محل نصب اپراتور کولر گازی
ابتدا در محیط داخلی منزل یا محیط کار خود یک دیوار با فضای کافی و مناسب برای نصب یونیت داخلی پیدا کنید . برای اتصال یونیت داخلی و خارجی باید یک سوراخ بر روی دیوار ایجاد کنید تا کابل برق و لوله را از آن خارج و به یونیت خارجی متصل نمایید .
دقت کنید که دیوار حتما به گونه ای باشد که باد اپراتور به خوبی به محیط انتقال داده شود و نمای دارخی را نیز در نظر بگیرید که کولر باعث صدمه به دکوراسیون منزل شما نگردد . همچنین حتما اپراتور را در جایی نصب کنید که در زیر نور مستقیم خورشید یا گرما نباشد .
اپراتور باید حداقل از کف 2 متر فاصله داشته باشد و از طرفین نیز فاصله به اندازه 30 سانتی متر خالی داشته باشد تا هوا به خوبی بتواند انتقال داده شود و مکش هوای محیط با مشکل مواجه نگردد . کولر گازی بوش سری 100 از طرفیت یونیت داخلی هوای محیط را جهت تصفیه مجدد و تنظیم دمای آن مکیده و دوباره به میحط باز می گرداند و این فاصله برای اطمینان از عملکرد صحیح این سیستم می باشد .
مرحله دوم : نصب پایه بر روی دیوار
پایه را بر روی قسمتی که انتخاب کردید بر روی دیوار قرار داده و محل پیچ ها را با یک مداد مشخص نمایید و سپس با استفاده از دریل سوارخ کاری را انجام داده و رولپلاک ها را در داخل سوراخ قرار دهید و در نهایت پایه را با پیچ به دیوار محکم کنید . معمولا در زیر پایه یک نویز و صدا گیر نیز قرار می دهد تا از هر گونه صدای احتمای جلوگیری شود .
دقت کنید پایه را حتما با یک تراز حبابی راست بر روی دیوار قرار دهید تا اپراتور بر روی دیوار کج نصب نشود و دکوراسیون محیط شما را خراب نکند .
مرحله سوم : ایجاد سوراخ تغزیه کابل و لوله ها
در بخش سوم از آموزش نصب کولر گازی شما باید مسیر انتقال لوله و کابل ها از اپراتور به کندانسور را تعیین نمایید . دقت کنید شرایط نصب برای هر محیطی متفاوت می باشد و ما اینگونه تصویر می کنیم که شما باید لوله و کابل ها را از دیوار عبور دهید به بیرون ساختمان . در بعضی شرایط شما شما لوله و کابل را از پنجره یا سواخ های دیگری که در دیوار برای موارد دیگر ایجاد شده است ، عبور دهید .
این سوارخ باید حد اقل 7 سانتی متر قطر داشته باشد تا به سادگی لوله و کابل از آن عبور کند . همانطور که در تصویر بالا مشاهده می نمایید ، لوله و کابل را از داخل سوراخی که در دیوار ایجاد کردید ، عبور دهید .
مرحله چهارم : قرار دادن اپراتور بر روی دیوار
در این مرحله شما باید اپراتور یا پنل کولر گازی را بر روی پایه دیواری که بر روی دیوار نصب کردید ، قرار دهید . در این مرحله اطمینان حاصل نمایید که کولر گازی به خوبی بر روی پنل جایی گرفته است و قسمت های لازم در جای خود قرار داده شده اند سپس لوله و کابل را به کولر گازی متصل نمایید .
لازم به ذکر است انجام سیم کشی کولر گازی و اتصال کابل ها نیازمند تخصص کافی می باشد و در یک مقاله تخصصی نحوه سیم کشی صحیح برای انجام مدل های اینورتر و معمولی را توضیح خواهیم داد .
مرحله پنجم : قرار دادن کندانسور
در این مرحله از آموزش نصب کولر گازی شما باید یک جای مناسب برای قرار دادن کندانسور پیدا کنید . دقت کنید جای کندانسور به موارد زیادی بستگی دارد که باید همه موارد را رعایت نمایید تا بهترین بهره وری را از کولر گازی دریافت نمایید .
بنا به شرایط محیط نوع نصب و جایی گیری کندانسور نیز تغییر خواهد نمود . در بعضی موارد کندانسور در بالکن ساختمان ، پشت بام و یا در بعضی منازل در حیاط نصب خواهد شد . شما باید با توجه به محیط خود بهترین جا را که موارد زیر در آن رعایت شود را انتخاب نمایید .
- حداکثر فاصله با یونیت داخلی بیشتر از 10 متر نباشد
- ارتفاع نصب بیشتر از 6 متر نباشد زیبا به کمپرسور فشار زیادی وارد خواهد شد
- حداقل از هر طرف نیم متر فاصله داشته باشد برای گرما زدایی
- کندانسور را زیر سایه نصب کنید یا برای آن یک سایه بان بسازید .
دقت کنید موارد بالا برای عملکرد بهتر دستگاه می باشد و شاید شرایط محیطی شما به گونه ای باشد که هر کدام از آنها را نتوانید رعایت کنید اما استاندارد ها به صورت موارد اعلام شده می باشد تا دستگاه کولر گازی شما بهترین عملکرد و بهره وری را داشته باشد .
مرحله ششم : متصل کردن لوله و کابل ها به کندانسور
قسمت ششم از مراحل آموزش نصب کولر گازی ، بعد از قرار دادن و جایگری کندانسور بر روی پایه و در محلی مناسب ، متصل کردن کابل ها و لوله به آن می باشد . دقت کنید همانطور که قبلا نیز به آن اشاره شد اتصال کابل ها و انجام سیم کشی ، نیازمند تخصص لازم می باشد . همانطور که در تصویر زیر مشاهده می نمایید ، برای زیبایی کار نیز لوله و کابل را از داخل داکت یا لوله مخصوص انتقال دهید .
دقت کنید حتما قسمت ورودی را مطابق تصویر با چسپ به دیوار متصل نمایید تا از ورود آب به داخل منزل جلوگیری نمایید .
نکته : در بعضی منازل لوله کشی کولر گازی به صورت توکار انجام شده است و شما نیازی به لوله کشی ندارید و می توانید کولر گازی را به همان لوله ها متصل نمایید فقط باید قبل از آن لوله ها را وکیوم نموده و از وجود هر گونه ناخالصی و یا آب درون لوله اطمینان حاصل نمایید . زیرا در صورت ورود آب ، خاک و یا هوا درون لوله باعث صدمات جدی به کمپرسور خواهد شد .
مرحله هفتم و مرحله آخر: روشن کردن کولر گازی و تست عملکرد آن
کولر گازی را روشن نمایید و از باد خنک آن لذت ببرید !
سلام
خوبه که همه چیو آموزش میدین ممنون
سلام
مطالبتون خیلی مفیده
ممنون
سلام
از ساپورت همه جوره تون تشکر میکنم
سلام
بهترین شرکت و بهترین پشتیبانی رو دارین
سپاس
سلام
مفید بود ممنون
سلام وقت بخیر
درسته کولر گازی رو نصاب نصب میکنه ولی مطلبتون بهم کمک کرد بهترین نصب رو داشته باشم
سپاس
سلام
سلام ممنون از سایت عالی و مفیدتون
سلام
خیلی مفید بود برام چون من کولر گازیم رو تازه نصب کردم مرسی
سلام
کار نصب رو با آموزش هاتون خیلی راحت کردین
تشکر میکنم از شرکت خوبتون
سلام
همه ی مطالبی که داخل سایت برامون میذارین رو میخونم و همش هم به کارم اومده
ممنونم ازتون
با سلام و تشکر از مطالب خوبتون.میخواستم در مورد نرم افزاری که این عکس ها رو باهاش درست کردید ازتون بپرسم.چه نرم افزاری اینکار استفاده کرده اید؟
فتوشاپ 🙂